MALI PROJEKTI ZA VELIKE SPREMEMBE

Slovensko društvo HOSPIC

Slovensko društvo Hospic je nevladna, neprofitna humanitarna organizacija, ki že od leta 1995 nudi sočutno, celostno oskrbo ljudem z napredovalo neozdravljivo boleznijo, ki se po smrti nadaljuje s podporo žalujočim odraslim, otrokom in mladostnikom.

Poslanstvo Slovenskega društva Hospic je ohranjati človeško dostojanstvo do konca ter nuditi drugačno kulturo umiranja, ki upošteva posameznikovo voljo, osebnost in želje.

26 let sočutnega spremljanja umirajočih in njihovih svojcev, 21 taborov za žalujoče otroke in mladostnike, 12.000 uporabnikov in 15.000 ur prostovoljnega dela letno, jasni etični in strokovni standardi, detabuizacija smrti v slovenskem prostoru, najvišje državno priznanje na področju prostovoljstva, priznanje MDDSZ za posebne dosežke na posameznih področjih dela, prejeta nagrada za zaupanje (Trusted brand 2019) v kategoriji dobrodelna organizacija, priznanje za 25-letno delo na področju humanitarnosti ter zahvala predsednika države Boruta Pahorja za nenadomestljivo vlogo na področju paliativne oskrbe in pomoči umirajočim in njihovim svojcem – vse to je del čudovite zgodbe Slovenskega društva Hospic.

Njihova vizija je svet, v katerem posamezniki in družine, ki se soočajo s procesom umiranja, smrti in žalovanjem izkusijo le najboljše, kar jim človeštvo lahko nudi. Verjamejo, da lahko s skupnim prizadevanjem prispevamo k lepši prihodnosti ljudi v stiski.

Njihovo delovanje podpiramo tudi v našem podjetju, lahko pa jih podprete tudi vi. Preberite več o njihovem delu, uspešnih projektih in dosežkih TUKAJ.

Slovenska karitas je dobrodelna ustanova, ki že več kot 30 let uresničuje karitativno poslanstvo. Ljudem v stiski pomaga z najširšo paleto socialnih in dobrodelnih programov v Sloveniji. 

Njeno srce predstavlja skoraj 10.000 prostovoljcev v 450 župnijskih karitas na lokalni in 6 škofijskih karitas na regionalni ravni.

Karitas vsako leto pomaga več kot 100.000 socialno ogroženim družinam, posameznikom, otrokom, starejšim, bolnim, brezdomcem, zasvojenim, materam in ženskam v stiski ter tujcem. Ukrepa v kriznih razmerah in ob naravnih nesrečah doma in po svetu ter izvaja razvojno in humanitarno pomoč v tujini.

Vsako leto Karitas razdeli več kot 3.000 ton hrane, materialno ogroženim pomaga pri plačilu položnic, s šolskimi potrebščinami, svetovanjem in spremljanjem. V mreži Karitas delujejo tudi materinski domovi, terapevtske skupnosti za zdravljenje odvisnosti, programi za starejše ter program za zaščito in oskrbo žrtev trgovine z ljudmi.

Njihovo delovanje podpiramo tudi v našem podjetju. Pomagate pa lahko tudi vi. Hitro, enostavno in brezplačno. 

Preverite kako – TUKAJ!

Slovenska Karitas

Društvo Eternia (Mavrični Bojevniki)

skupinska slika Mavričnih bojevnikov
Mavrični bojevniki - skupinska slika
Mavrični bojevniki - skupinska slika

Zavod Mavrični Bojevniki nudi pomoč otrokom z motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo ADHD. Njihov glavni namen je pomoč mladim z motnjo ADHD, med drugim pa na inovativen način promovirajo tudi zdrav način življenja in razmišljanja med otroci, mladimi in odraslimi v Sloveniji.

Skozi aktivnosti v naravi spodbujajo k umiku od vsakodnevnih, novodobnih in tehnoloških naprav (računalniki, telefoni, videoigre,…), ob katerih mladi danes preživijo vse preveč časa. V ta namen organizirajo ogromno dejavnosti in aktivnosti, kot so poletni tabori, zimovanja in mnoge druge zanimive projekte v naravi.

V zavodu Mavrični Bojevniki omogočajo tudi Botrstvo. Otrokom želijo omogočiti »mavrično nepozabne« počitnice, otrokom iz socialno ogroženih družin iz Novega mesta subvencionirajo udeležbo na taboru, vsako leto pa se trudijo pridobiti sredstva tudi za ostale otroke ne glede na regijo.

Vaša pomoč je tukaj nepogrešljiva, saj jim lahko pomagate uresničevati njihovo poslanstvo in vizijo na popolnoma brezplačen način. Namenite jim 1 % svoje dohodnine, ki se v nasprotnem primeru vrne v državni proračun. Kliknite na spodnji gumb in kar preko telefona ali računalnika izpolnite in podpišite obrazec za donacijo dohodnine. Nič vas ne stane, vzelo vam bo le 3 minute vašega časa, za delovanje zavoda Mavrični Bojevniki pa bo vaša donacija pomenila ogromno.

Preberite več o Društvu Eternia (Mavričnih Bojevnikih). 

Društvo Reks in Mila - pomoč po kraji hrane

izropano skladišče Društvu Reks in Mila
odprto skladišče za hrano za živali Društva Reks in Mila

V društvu Reks in Mila so se povezali prostovoljci, ki dnevno predano skrbijo za živali brez doma in tiste živali, ki živijo pri lastnikih, ki zanje ne morejo več ustrezno poskrbeti.

Vsak dan so na terenu, kjer živali hranijo, oskrbujejo, negujejo, lovijo za veterinarske preglede, jih nameščajo v začasne domove in iščejo stalne domove. Živali tudi redno sterilizirajo in kastrirajo. Skrbijo predvsem za maćke, starejše pse, kronično bolne živali, ki so pri njih doživljenjsko. Tako dnevno oskrbijo več kot 200 živali.

Poudarjajo, da vložijo ogromno svojega lastnega denarja, ki ga večinoma pridobivajo z donacijami, vendar je sredstev vse manj. Pravijo, da je najtežja nemoč, ko žival spoznaš, rad bi ji nudil vse kar želiš, vendar ne zmoreš.

Na žalost nesreča nikoli ne počiva, saj so jim 29. 04. 2021 ponoči okradli njihovo skladišče, kjer so imeli spravljeno kakovostno mačjo in pasjo hrano, vredno vsaj 500 €. Ob prihodu na lokacijo jih je pričakalo razdejanje, po tleh odpadki in prazno skladišče. Popolnoma vse je izginilo.

Preberite več o društvu Reks in Mila. 

Podprimo Gasilce

4. maj: Florjanovo in mednarodmi dan Gasilcev

Florjanovo je v mnogih krajih ljudski praznik, saj je sveti Florjan eden od priljubljenih svetnikov. Varuje pred ognjem, sušo, povodnjo in je zato zavetnik gasilcev. 

Ko gasilci oblečejo zaščitno opravo so kot super junaki – ne bojijo se nobene nevarnosti, čeprav so to ljudje, ki jih vidimo v trgovini, na pošti ali na sprehodu. Vedno so nam na voljo, vedno se odzovejo v nekaj minutah in za nas in naše najbližje tvegajo svoja življenja.

Vzemite si 3 minute časa in jim na njihov praznik pomagajte tudi vi. BREZPLAČNO izpolnite obrazec za donacijo dohodnine s pomočjo spletne platforme E-Donacije in namenite 1 % svoje dohodnine LOKALNEMU prostovoljnemu gasilskemu društvu.

Z izpolnitvijo obrazca za donacijo dohodnine, se avtomatsko uvrstite v žrebanje za nagrado 100 €. Več o nagradni igri, ki poteka do 31. 05. 2021, si lahko preberete na povezavi TUKAJ.

Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski

11. april: Svetovni dan hišnih ljubljenčkov

oskrbljen kuža s pomočjo Društva LAJKA

Društvo Lajka ima vizijo, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Vsi njihovi varovanci živijo pri začasnih skrbnikih, z njihovimi družinami in njihovimi živalmi. Vso oskrbo in veterinarske storitve pa financirajo sami.

Lani so na ta način, kljub poslabšanju epidemioloških razmer, poskrbeli za 27 psov, 36 mačk, 1 goloba in 1 kunca ter jim našli nov dom.

Živalim skušajo nuditi najkvalitetnejšo nego in oskrbo, a sredstev za to je le redko dovolj.  Tudi vi jim lahko pomagate pri ohranjanju njihove vizije in poslanstva. Brezplačno namenite svojo dohodnino društvu Lajka. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate nahraniti in oskrbeti kar nekaj lačnih ust kosmatinčkov.

Tudi v našem podjetju vedno radi podpremo uspešne zgodbe kot je njihova.

Društvo Šola zdravja

7. april: Svetovni dan zdravja

Društvo Šola zdravja - razgibalne vaje
Društvo Šola zdravja

Svetovni dan zdravja obeležujemo vsako leto že od 1950. V društvu Šola zdravja so prepričani, da bi vsak dan morali nadrediti nekaj zase in za svoje zdravje. Njihov cilj je pripeljati jutranjo telovadbo v vse slovenske občine, saj sta po njihovem mnenju gibanje in druženje najboljše zdravilo in preventiva.

Od 21. januarja 2021 vsak delovni dan izvajajo ZOOM jutranjo telovadbo 1000 gibov. Letos pa so v okviru svetovnega dneva zdravja pripravili še en poseben projekt »Mala gibalna malica«. Sodelovali bodo z diplomiranimi kineziologi, ki bodo trikrat dnevno, od 12. aprila naprej, preko ZOOM povezave izvajali kratke 10 minutne vadbe za zaposlene. Poudariti želijo prednosti gibanja in razgibavanja med službo.

Njihovo delovanje in poslanstvo smo podprli tudi v našem podjetju.

Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke

2. april: Svetovni dan zavedanja o avtizmu

Plakat Društva za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami - Školjke

Društvo za pomoč otrokom z avtističnimi motnjami Školjke je humanitarno društvo v Mariboru, katerega glavni namen je pomoč otrokom z avtističnimi motnjami in njihovim staršem. Zagotavljajo jim celostno obravnavo, saj so prepričani da bodo lahko napredovali le ob pravilni podpori in z ustreznim programom pomoči.

Za otroke in starše pripravljajo ogromno aktivnosti od terapij do seminarjev, izobraževanj, predavanj, diskusij in delavnic.

Poleg številnih terapij in strokovnih obravnav potrebujejo otroci pogosto tudi različne diete in prehrambne dodatke. Finančni stroški, ki pri tem nastanejo, predstavljajo za družine pogosto nepremagljivo oviro.

Na svetovni dan zavedanja o avtizmu smo jih podprli tudi v našem podjetju.

Scroll to Top POMAGAJ