DRUŠTVO ETERNIA

Mavrični Bojevniki

Društvo Eternia oz. Zavod Mavrični Bojevniki je društvo iz Ljubljane, ki nudi pomoč otrokom z motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo ADHD. Njihov glavni namen je pomoč mladim z motnjo ADHD. Med drugim pa na inovativen način promovirajo tudi zdrav način življenja in razmišljanja med otroci, mladimi in odraslimi v Sloveniji.

otrok s perjanko iz društva Mavričnih bojevnikov
izdelana lesena žlička (Društvo Eternia)

Poleg obravnave otrok s čustveno vedenjskimi motnjami se osredotočajo v razvoj in izvedbo programov doživljajske pedagogike s ciljem vzpodbujati in voditi stik mladih z naravo, okolico in samim seboj ter obenem omogočiti učenje nepogrešljivih (standardnih in sodobnih) veščin.

Skozi aktivnosti v naravi spodbujajo k umiku od vsakodnevnih, novodobnih in tehnoloških naprav (računalniki, telefoni, videoigre,…), ob katerih mladi danes preživijo vse preveč časa.

Društvo Eternia ponuja pomoč tudi pri iskanju samorealizacije, pri iskanju skritih potencialov ter pri dvigu kvalitete življenja. V ta namen organizirajo ogromno dejavnosti in aktivnosti, kot so poletni tabori za otroke z motnjo ADHD in ostale otroke, zimovanja, strokovne konference na temo ADHD, terapevtska srečanja, predavanja in mnoge druge zanimive projekte v naravi.

Društvo združuje različne strokovnjake s področja dela z mladimi, šolstva in izobraževanja, psihoterapije ter ostalih vladnih in nevladnih organizacij. Prav tako spodbujajo prostovoljstvo in medgeneracijsko sodelovanje.

V Društvu Eternia (Mavrični Bojevniki) omogočajo tudi Botrstvo. Otrokom želijo omogočiti »mavrično nepozabne« počitnice, otrokom iz socialno ogroženih družin iz Novega mesta subvencionirajo udeležbo na taboru, vsako leto pa se trudijo pridobiti sredstva tudi za ostale otroke ne glede na regijo.

Vaša pomoč je tukaj nepogrešljiva, saj jim lahko pomagate uresničevati njihovo poslanstvo in vizijo na popolnoma brezplačen način. Namenite jim 1 % svoje dohodnine, ki se v nasprotnem primeru vrne v državni proračun. Kliknite na spodnji gumb in kar preko telefona ali računalnika izpolnite in podpišite obrazec za donacijo dohodnine. Nič vas ne stane, vzelo vam bo le 3 minute vašega časa, za delovanje Društva Eternia pa bo vaša donacija pomenila ogromno.

Scroll to Top POMAGAJ