DRUŠTVO PROTI MUČENJU ŽIVALI KOROŠKE

Društvo proti mučenju živali Koroške (DPMŽK) je prostovoljna organizacija, ki je bila ustanovljena leta 2001. Prizadevajo si predvsem izboljšanje stanja na področju zaščite in dobrobiti živali. Dnevno sprejemajo prijave o zapuščenih, izgubljenih, zanemarjenih in zavrženih živalih. Pogosto prejmejo tudi prijave o mučenih živalih.

Izvajajo terenske oglede in opozarjajo lastnike na odgovoren odnos do živali. Živalim zagotavljajo prevoze, namestitev, varstvo, nego in oskrbo na domovih posameznih članov društva, saj Koroška še vedno nima zavetišča. Vsaki živali zagotovijo veterinarsko oskrbo, pogosto pa pomoč nudijo tudi prostoživečim živalim.

Posebej ponosni so na to, da so imeli leta 2020 v varstvu kar 104 mačke in da so finančno skrbeli za zdravstveno stanje dveh psov. Na terenu so pomagali še mnogo drugim živalim ter jim našli topel dom. Poleg tega se lahko pohvalijo, da pomagajo živalim s težjimi boleznimi (mačji aids, levkoza, sladkorna bolezen,…) in s težjimi poškodbami ter jim omogočijo lepše življenje. Mnogokrat pa pomagajo tudi lastniškim živalim, katerim njihovi lastniki, zaradi velike socialne stiske ne morejo nuditi vsega kar bi si želeli.

Pomagajte jim pri izpolnjevanju njihovega poslanstva, na enostaven in BREZPLAČEN način:                                                                                                                                         

Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO DPMŽK, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate nahraniti in oskrbeti kar nekaj lačnih ust kosmatinčkov (video navodila).

Scroll to Top POMAGAJ