DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA

Društvo za zaščito živali Ljubljana je nevladna, dobrodelna in prostovoljna organizacija, ki si že od ustanovitve leta 1999 prizadeva za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušajo doseči z ozaveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi tako dolgoročno preprečevali neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušajo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč.

društvo za zaščito živali Ljubljana
Društvo za zaščito živali Ljubljana

Poslanstvo in namen

Poslanstvo Društva za zaščito živali Ljubljana je omogočiti vsem živalim dostojno življenje brez trpljenja. Zavedajo se, da so živali, s katerimi sobivamo, čuteča bitja s specifičnimi potrebami, ki jih moramo upoštevati in spoštovati.

Njihov glavni namen je širiti zavedanje o odgovornosti, ki jo imamo do vseh živali. Svoje poslanstvo pa izpolnjujejo skozi izobraževanje, informiranje in vzgojo na področju zaščite živali.

Z veseljem poudarijo, da se tudi oni redno izobražujejo na področju najsodobnejših dognanj o dobrobiti živali in da so na podlagi pridobljenega znanja in izkušenj oblikovali stališča kot so:

  • Odgovorno skrbništvo je ključno za zmanjšanje števila nezaželenih domačih živali.
  • Zmanjšanje zasedenosti zavetišč za zapuščene živali bo odpravilo nepotrebne evtanazije zdravih živali.
  • Divje živali ne sodijo v ujetništvo.
  • Testiranje na živalih je kruto in nepotrebno.
  • Tematike s področja zaščite živali naj postanejo del osnovnošolskega kurikuluma
  • In, da skupaj zmoremo več.

Slednje več kot drži, saj skupaj res zmoremo več. Pri uresničevanju njihovega poslanstva in pri delovanju njihovega društva lahko pomagate tudi vi. Na enostaven in popolnoma BREZPLAČEN način:                        

  • Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate nahraniti in oskrbeti kar nekaj lačnih ust kosmatinčkov (video navodila). Do 31.5.2021 ob doniranju dohodnine brezplačno sodelujete v nagradni igri, na podlagi katere lahko prejmete nagrado v višini 100 € (preberi več).
Do 31.5.2021 ob doniranju dohodnine brezplačno sodelujete v nagradni igri »Brezplačno doniraj in še sam skasiraj« na podlagi katere lahko prejmete darilni bon v višini 100 € za trgovine Mr.Pet, lahko pa se odločite in namesto bona prejmete 100 € v gotovini (preberi več o nagradni igri).
Scroll to Top POMAGAJ