DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA

Društvo za zaščito živali Pomurja je prostovoljna in neprofitna organizacija, znotraj katere si člani prizadevajo, da bi živali živele svoji vrsti primerno življenje. Največji poudarek pri delovanju društva je na ozaveščanju ter pomoči živalim in njihovim skrbnikom v stiski.

Vsakodnevno delajo na terenu in pravijo, da jim dela nikoli ne zmanjka. Največji problem predstavlja preveliko število mačk, katere pomagajo ujeti, ko se ne pustijo prijeti. Pomagajo tudi s prevozi k veterinarju in kritjem veterinarskih stroškov. Veliko dobrega dela pa opravijo tudi pri reševanju mučenih psov, katerim najdejo nov topel dom.

Žal se redno srečujejo s primeri mučenih živali. Naredijo vse, kar znajo in zmorejo, da izboljšajo njihovo življenje. Zavedajo se, da vse ni odvisno od njih in da ljudje pogosto žival smatrajo kot stvar, torej brez duše, brez čustev in potem z njo tako tudi ravnajo. To prepričanje pa mnogokrat starši prenašajo na otroke, da bi spremenili ta vzorec po šolah, vrtcih in drugih ustanovah organizirajo predavanja, kjer otrokom njihovi starosti primerno prikažejo, kakšno je humano razmišljanje in ravnanje z živalmi.

Ker delujejo kot nevladna organizacija je njihovo delovanje v veliki meri odvisno od donatorskih sredstev. Trenutno uspešno skrbijo za približno 150 mačk, večinoma so to prostoživeče mačke po različnih lokacijah Pomurja, kamor dostavljajo hrano.

Pomagate lahko tudi vi, na enostaven in BREZPLAČEN način:

  • Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO DZZŽ Pomurja, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate pomagati in omogočiti živalim dostojno življenje (video navodila). 
 Do 31.5.2021 ob doniranju dohodnine brezplačno sodelujete v nagradni igri »Brezplačno doniraj in še sam skasiraj« na podlagi katere lahko prejmete darilni bon v višini 100 € za trgovine Mr.Pet, lahko pa se odločite in namesto bona prejmete 100 € v gotovini (preberi več o nagradni igri).
Scroll to Top POMAGAJ