DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POMURJA

Društvo za zaščito živali Pomurja je prostovoljna in neprofitna organizacija, znotraj katere si člani prizadevajo, da bi živali živele svoji vrsti primerno življenje. Največji poudarek pri delovanju društva je na ozaveščanju ter pomoči živalim in njihovim skrbnikom v stiski.

(prej-potem) muci na pomoč iz Društva za zaščito živali Pomurja
(prej-potem) psu na pomoč iz Društva za zaščito živali Pomurja

Vsakodnevno delajo na terenu in pravijo, da jim dela nikoli ne zmanjka. Največji problem predstavlja preveliko število mačk, katere pomagajo ujeti, ko se ne pustijo prijeti. Pomagajo tudi s prevozi k veterinarju in kritjem veterinarskih stroškov. Veliko dobrega dela pa opravijo tudi pri reševanju mučenih psov, katerim najdejo nov topel dom.

Žal se redno srečujejo s primeri mučenih živali. Naredijo vse, kar znajo in zmorejo, da izboljšajo njihovo življenje. Zavedajo se, da vse ni odvisno od njih in da ljudje pogosto žival smatrajo kot stvar, torej brez duše, brez čustev in potem z njo tako tudi ravnajo. To prepričanje pa mnogokrat starši prenašajo na otroke, da bi spremenili ta vzorec po šolah, vrtcih in drugih ustanovah organizirajo predavanja, kjer otrokom njihovi starosti primerno prikažejo, kakšno je humano razmišljanje in ravnanje z živalmi.

Ker delujejo kot nevladna organizacija je njihovo delovanje v veliki meri odvisno od donatorskih sredstev. Trenutno uspešno skrbijo za približno 150 mačk, večinoma so to prostoživeče mačke po različnih lokacijah Pomurja, kamor dostavljajo hrano.

Živalim skušajo nuditi najkvalitetnejšo nego in oskrbo, a sredstev za to je le redko dovolj. Tudi vi jim lahko pomagate pri ohranjanju njihove vizije in poslanstva na enostaven in BREZPLAČEN način:                                                                                                                                         

Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO DZZŽ Pomurja, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate nahraniti in oskrbeti kar nekaj lačnih ust kosmatinčkov (video navodila).

Scroll to Top POMAGAJ