LAJKA

Društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski

Društvo Lajka je neprofitna organizacija iz Ljubljane. Njihova vizija je, da bi bile zavržene in zapuščene živali obravnavane enako kot vsi ostali hišni ljubljenčki ali pasemski psi ter mačke. Vsi njihovi varovanci živijo pri začasnih skrbnikih, z njihovimi družinami in njihovimi živalmi. Vso oskrbo in veterinarske storitve pa financirajo sami.

Društvo Lajka
Društvo Lajka

Društvo Lajka dela na osveščanju ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja in do odsotnosti trpljenja. Pravijo, da je vsako življenje neprecenljivo ne glede na rodovnik, pasmo, starost ali barvo dlake. Ljudem skuša prikazati in dokazati, da so posvojene živali ravno tako ljubeče in sposobne vzgoje ter socializacije.

Vsekakor pa je na prvem mestu potrebna odgovornost vsakega posameznika, da ob opaženem zlorabljanju in mučenju živali ravna skladno s svojo etiko, moralo in seveda z zakonom ter mučitelja prijavi na pristojne inštitucije, ki so se na prijave dolžne odzvati. 

V letu 2020 je Društvo Lajka, kljub poslabšanju epidemioloških razmer, poskrbelo za 27 psov, 36 mačk, 1 goloba in 1 kunca ter jim našli topli dom.

Živalim skušajo nuditi najkvalitetnejšo nego in oskrbo, a sredstev za to je le redko dovolj. Tudi vi jim lahko pomagate pri ohranjanju njihove vizije in poslanstva na enostaven in BREZPLAČEN način:                                                                                                                                                         

  • Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO DRUŠTVU LAJKA, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate nahraniti in oskrbeti kar nekaj lačnih ust kosmatinčkov (video navodila).

Do 31.5.2021 ob doniranju dohodnine brezplačno sodelujete v nagradni igri »Brezplačno doniraj in še sam skasiraj« na podlagi katere lahko prejmete darilni bon v višini 100 € za trgovine Mr.Pet, lahko pa se odločite in namesto bona prejmete 100 € v gotovini (preberi več o nagradni igri).

 

Scroll to Top POMAGAJ