DRUŠTVO REKS IN MILA

Društvo Reks in Mila povezuje prostovoljce, ki dnevno predano skrbijo za živali brez doma in tiste živali, ki živijo pri lastnikih, ki zanje ne morejo več ustrezno poskrbeti. Vsak dan so na terenu, kjer živali hranijo, oskrbujejo, negujejo, lovijo za veterinarske preglede, jih nameščajo v začasne domove in iščejo stalne domove. Živali tudi redno sterilizirajo in kastrirajo. 

Na žalost nesreča nikoli ne počiva, saj so jim 29. 04. 2021 ponoči okradli njihovo skladišče, kjer so imeli spravljeno kakovostno mačjo in pasjo hrano, vredno vsaj 500 €. Ob prihodu na lokacijo jih je pričakalo razdejanje, po tleh odpadki in prazno skladišče. Popolnoma vse je izginilo.

V društvu se trudijo, da vsak dan nahranijo okoli 200 varovancev. Poslanstvo opravljajo v Ljubljani, okolici Ljubljane, Medvodah z okolico in po drugih krajih. Veliko časa posvetijo tudi izobraževanju in ozaveščanju otrok in javnosti s pomočjo člankov, delavnic, vikend taborov in stojnic. Poleg tega so sodelovali pri oddaji živali v približno 500 varnih in toplih domov in opravili približno 1.500 sterilizacij/kastracij.

Poudarjajo, da vložijo ogromno svojega lastnega denarja, ki ga večinoma pridobivajo z donacijami, vendar je sredstev vse manj. Pravijo, da je najtežja nemoč, ko žival spoznaš, rad bi ji nudil vse kar želiš, vendar ne zmoreš.

REZULTATI DONATORSKE AKCIJE ZA DRUŠTVO REKS IN MILA

Donatorsko akcijo zbiranja hrane za živali za Društvo Reks in Mila smo, dne 16. 05. 2021 ob 21:00, uspešno zaključili. V skupno 11 dneh trajanja akcije smo, s pomočjo novih všečkov naše Facebook strani Kovanček in novih sledilcev našega Instagram profila @kovancekgroup, zbrali kar 37,2 kg hrane za varovance Društva Reks in Mila. Za vsak všeček in vsakega sledilca smo namreč namenili 50 g hrane za živali.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste podprli našo akcijo in pripomogli k količini zbrane hrane. Zahvaljujemo pa se tudi Društvu Reks in Mila ter vsem prostovoljcem za sodelovanje in jim želimo še veliko uspeha pri delovanju v naprej.

Še vedno pa jim lahko pri delovanju in opravljanju njihovega poslanstva pomagate tudi vi, na enostaven in popolnoma BREZPLAČEN način:

  • Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate povrniti hrano, ki je bila ukradena iz njihovega skladišča (video navodila).

Do 31. 5. 2021 ob doniranju dohodnine brezplačno sodelujete v nagradni igri »Brezplačno doniraj in še sam skasiraj« na podlagi katere lahko prejmete darilni bon v višini 100 € za trgovine Mr.Pet, lahko pa se odločite in namesto bona prejmete 100 € v gotovini (preberi več o nagradni igri).

Scroll to Top POMAGAJ