SLOVENSKO DRUŠTVO ZA TERAPIJO S POMOČJO PSOV TAČKE POMAGAČKE

Društvo Tačke pomagačke je prostovoljno društvo, ki terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja v okoli 130 različnih ustanovah po vsej Sloveniji.

Vodniki in psi so za delo ustrezno strokovno usposobljeni. Njihovo delo odlikujejo prijaznost, toplina in iskrenost. Kosmatinci pa prinašajo še veliko več, kar je neopisljivo z besedami in o čemer pričajo odzivi njihovih uporabnikov. V društvu nenehno nadgrajujejo strokovno usposobljenost vodnikov in kinološko izurjenost psov terapevtov. Pri opravljanju dela so zanesljivi in odgovorni.

Njihovo delo je namenjeno predvsem osebam s posebnimi potrebami, ki jim družba mahajočega repka in vlažnega smrčka obogati pogosto monotono okolje in jim podžge iskrico življenja. Njihova druženja spremljata red in potrpežljivost, obogatena z dobro voljo in neusahljivo predanostjo.

Ker delujejo kot nevladna orgnaizacija, je njihovo delovanje odvisno predvsem od donatorskih sredstev. Za kvalitetno opravljanje svojega dela je potrebno ogromno truda in posledično tudi investiranja v oskrbo terpevtskih psov in izobraževanja njihovih vodnikov. Prilagamo oceno njihovih najnujnejših stroškov za delo terapevtskih in pripravniških parov in poslovanja društva, ki jih imajo na leto, in sicer:

  • Veterinarska oskrba psov – 2x letno obvezen pregled vključno z notranjimi parazitološkimi pregledi = 2.700 €
  • Oprema za nove pripravniške pare (majice, jopice, jakne, torbe, pripomočki za delo, oprsnice za pse …) = 2.500 €
  • Pridobitev licence  R.E.A.D. za vodnike terapevtskih psov in ustrezna oprema (ležalne blazine, kazalke, didaktični pripomočki …) = 1.500 €
  • Razmnoževanje strokovnih gradiv za izobraževanje = 500 €
  • Manipulativni stroški društva (bančne in poštne storitve, administracija, računovodstvo, najemnina poslovnega prostora …) = 12.000,00 €
  • Najem ustreznih prostorov za izvedbo strokovnih izobraževanj = 1.800 €
  • Izdaja revije Sledi – tisk in oblikovanje = 2.100 €

Skupaj dobrih 24.000€ letno.

Pri opravljanju njihovega čudovitega poslanstva, lahko pomagate na enostaven in BREZPLAČEN način:

  • Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO DRUŠTVU TAČKE POMAGAČKE, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate pri izpolnjevanju njihovega poslanstva in vizije (video navodila). Do 31.5.2021 ob doniranju dohodnine brezplačno sodelujete v nagradni igri, na podlagi katere lahko prejmete nagrado v višini 100 € (preberi več).

DONACIJA DOHODNINE JE BREZPLAČNA, KOLIKO PA JE VREDEN NASMEH OTROKA, KI MU TERAPEVTSKI KUŽA POLEPŠA DAN, PA OCENITE SAMI.

Scroll to Top POMAGAJ