ZAVETIŠČE TURK

Zavetišče Turk je družinsko zavetišče, katerega člani (mama Marija, oče Marjan in hčerka Rebeka) že 18 let nesebično žrtvujejo svoj čas in denar, da bi zapuščenim živalim omogočili lepšo prihodnost. Nudijo jim zavetje in skrbijo za to, da bi čim prej našli svojo srečo in topel dom. Kot pravijo, je danes skrb za živali del njihovega vsakdana in predstavlja njihovo poslanstvo, ki ga opravljajo srčno in požrtvovalno.

Vedno poskrbijo, da je njihovim živalim lepo – vsak ima svoje ležišče, dobro hrano, poskrbljeno je za njihovo zdravje, izberejo jim lepa imena in kaj je zelo pomembno, namenijo jim veliko časa in pozornosti.

Zavetišče Turk in njegovo vodenje je za celotno družino izziv na dnevnem nivoju. Čiščenje boksov, urejanje dokumentacije, obiski veterinarjev, fotografiranje živali in odgovarjanje na klice ter elektronska sporočila bodočih posvojiteljev, vzame ogromno časa.

Odločili so se, da živali po 30 dneh bivanja v zavetišču ne evtanazirajo. Zakon jim namreč to dovoljuje. Če po 30 dneh živali ne najdejo posvojitelja, zanjo skrbijo na svoje stroške, saj od občine ne prejmejo več nadomestila.

Pri njihovem poslanstvu in delovanju jim lahko pomagate tudi vi! Bodite eden tisti, ki spreminjajo svet in statistiko. Vaša pomoč lahko reši življenje kužkom in mucam, varovancem družinskega zavetišča Turk.

Pomagate lahko tako, da donirate hrano, mačji pesek, povodce, odeje… ali pa jim donacijo nakažete na njihov račun:

Ime in naslov: TURK zavetišče za živali d.o.o. , Zajčji Vrh pri Stopičah 4, 8000 Novo mesto
IBAN: SI56 0400 1004 9173 557 (NovaKBM)
BIC banke: KBMASI2X
Koda namena: OTHR
Namen: prostovoljni prispevek
Referenca: SI00

Scroll to Top POMAGAJ