ZAVOD PIT za pomoč, pravice in zaščito živali

Zavod PIT je dobrodelna, neprofitna organizacija, ki se ukvarja predvsem z reševanjem brezdomnih živali, zaščito in pravicami živali ter ozaveščanjem ljudi glede odgovornega skrbništva in lastništva živali.

Zavod PIT
Zavod PIT

Delujejo tako na področju Slovenije, kakor tudi izven meja. Trudijo se reševati problematiko uličnih psičk in njihovih naraščajev, zato opravijo veliko sterilizacij in kastracij ter poskrbijo, da po posegu živali lepo okrevajo. Kot pravijo, živali postanejo člani družine PIT, saj za njih poskrbijo z dnevnimi obroki in veterinarskim zdravljenjem, v kolikor je potrebno.

Čeprav so dosegli že mnoge spremembe zakona o zaščiti živali in višje kazni za kršitelje, se še naprej trudijo, da bi bili sprejeti tudi njihovi ostali predlogi. Med drugim pomagajo in izobražujejo delavce v zavetiščih in azilih zunaj meja Slovenije. Azile počistijo, pripeljejo hrano in hišice, živali veterinarsko oskrbijo, najbolj ogrožene pa tudi odvzamejo.

Posebej ponosni so, da:

  • So sodelovali pri ureditvi Niškega azila, azila v Leskovcu, trudijo pa se spremeniti bivalne pogoje tudi za varovance v Sokobanji.
  • Na svoje »posebne« člane družine. To so kužki s tremi nogicami ali kužki na invalidskih vozičkih. Hvaležni so, da lahko poskrbijo za njih ter svojim podpornikom in sledilcem predstavijo njihove zgodbe in s tem razbijajo marsikatere stereotipe.
  • Pomagajo kužkom, ki so največkrat žrtve ulice ali celo namerne poškodbe človeka. Iz tega razloga se aktivno udejstvujejo tudi na področju preprečevanja pasjih borb. Trudijo se, da bi živali nehale biti obravnavane kot predmeti temveč kot živa bitja. Poleg tega pomagajo tudi ustreljenim kužkom, slepim kužkom, bolnim in shiranim kužkom ter, kot pravijo, čudovitim »seniorčkom«.
  • Da bijejo bitke na sodiščih, saj sodno preganjajo zlorabo živali.

Projekt, ki jim trenutno predstavlja veliko željo in cilj je postavitev zavetišča na Kosovem, s podporo EU. Kot pravijo je do tja še dolga pot, a kljub temu upajo, da kmalu uresničijo svoj cilj.

Pri uresničevanju njihovih ciljev in poslanstva jim lahko pomagate tudi vi, na enostaven in BREZPLAČEN način:                                                                                                                                         

Kliknite na spodnji gumb BREZPLAČNO DONIRAJ DOHODNINO ZAVODU PIT, postopek traja samo 3 minutke in vse lahko uredite s pomočjo mobilnega telefona ali računalnika. Nič vas ne stane, lahko pa pomagate nahraniti in oskrbeti kar nekaj lačnih ust kosmatinčkov (video navodila).

Scroll to Top POMAGAJ